Helse og ernæring User Group
Diabetes
About This Group:

Dette er et diskusjonsforum om helse og ernæring. Del tanker, personlige erfaringer, fakta, oppskrifter, tips og råd om alt fra sunt kosthold til naturmedisin.

Founded by Gudrunfl on June 28, 2010
7 members
Font Size:
A
A
A
Background:
Blank
Blank
Blank
Blank

Diabetes

Hei!

Min far har nettopp fått diagnosen diabetes type 2 og har også høyt kolesterol og triglyserider, han tar medisiner for blodsukkeret og kolesterolet. Hva slags mat skal han spise hvis han vil kontrollere sykdommen med diett istedet for medisiner?  
2 Comments
Blank
Avatar m tn
jeg har hatt diabetes type 2 i mange år. Du må spise lavkarbokosthold og lav fett. (men lav fett er omdiskutert de siste årene i forhold til diabetes. Jeg spiser kun lavkarbo etter å ha lest mye om dette og nå fungerer jeg fint uten medisiner. Det er jo sånn at blodsukkeret blir høyt når du spiser karbohydrater, og det er nettopp dette som vi diabetikere sliter med.
Blank
Avatar f tn
Enig med petterT! I tillegg bør det fettet man spiser være fra fisk og plantekilder, heller en kjøtt og melkeprodukter... Maten bør dessuten inneholde mye fiber! (grove kornprodukter, grønnsaker og frukt!) I forhold til regulering av blodsukkeret bør man ha mange små måltider fordelt utover dagen- og mosjonere jevnlig!

camilla
Blank
Recent Activity
Avatar f tn
Blank
majaOmHelse plans to attend the Health Chat: Thyroid Disorders: When Your Thyroid Malfunctions
Avatar m tn
Blank
Larsbo joined this group
Welcome them!
07/10
Avatar f tn
Blank
Lissgran joined this group
Welcome them!
07/10