Aa
A
A
Close
Avatar universal

Sjokolade=kviser?

Hei! Er det noen som vet om sjokolade faktisk fører til mer kviser? Det er jo naturlig å tenke seg at kostholdet har noe å si, men det blir sagt så mye forskjellig.... Noen som vet, eventuelt har tips til artikler eller liknende på temaet?

- Liss
Discussion is closed
Cancel
4 Answers
Page 1 of 1
Avatar universal
De fleste sier jo fortsatt at sjokolade ikke fører til kviser. men det er jo mer og mer forskning som viser en sammenheng mellom kosthold og helse. Jeg føler det hadde en sammenheng for meg da jeg var yngre..
Discussion is closed
Cancel
Comment
Avatar universal

Det tradisjonelle synet på sjokolade og kviser er ofte at dette ikke har noen sammenheng. Nyere forskning viser imidlertidig at dette likevel ikke er tilfellet, og at kosthold faktisk har en svært stor påvirkning på både hud og hår.

I et studie av urbefolkningsgrupper som har levd på et tradisjonelt kosthold med veldig lite karbohydrater fant forskerne at de ikke hadde kviser i det hele tatt. De samme menneskene fikk likevel problemer med kviser da de flyttet inn til byer og gikk over til et vestlig kosthold med mye karbohydrater.

Et høyt karbohydratinnhold kan altså gi disponerte individer kviser. Dette skyldes at ved inntak av karbohydrater produserer kroppen for mye insulin, noe som øker talgproduksjonen i huden.

Det er heldigvis ikke sjokolade i seg selv som kan gi kviser, men sukkeret i sjokoladen. Kakao har derimot mange positive helseeffekter. Mørk sjokolade inneholder mye antioksidanter som bidrar til å styrke kroppens immunsystem. Velger du så mørk sjokolade som mulig (bør være over 70 %) trenger du ikke være redd for kviseutbrudd, det kan faktisk virke beskyttende.

Maja @MajaOmHelse

Discussion is closed
Cancel
Comment
Avatar universal
Takk for svar! Jeg prøve å spise så sunt som mulig, likevel sliter jeg med dårlig hud... Jeg har prøvd mange forskjellige ansiktskremer, men har ikke funnet en som hjelper enda. Noen som har et bra merke å anbefale?

- Liss
Discussion is closed
Cancel
Comment
1574555 tn?1295975750
Hej
Jag har blivit mer och mer känslig för choklad och ost, så nu provar jag en diet som är helt fri från oxalat, eller i alla fall mkt begränsad från oxalat och det verkar som det hjälper mig...men det har bara gått fem dagar och jag har fuskat lite. ;) det var en norsk läkare utanför Bergen som tipsade mig.
Discussion is closed
Cancel
Comment
You must join this user group in order to participate in this discussion.
A
A
Recent Activity
1574555 tn?1295975750
Blank
MPpatient joined this group
Welcome them!
01/11
Avatar universal
Blank
Avatar universal
Blank
majaOmHelse joined this group
Welcome them!
07/10